Megnyílt a II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál Luanban ünnepélyes keretek között

2011. december 2.

A II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál Luanban ünnepélyes keretek között megnyílt

A II. Toll- és Pehelyfesztiválon résztvevő vezetők és vendégek

Honlapunk tudósítója Wang Qing és Ding Baihe jelenti:

November 8-án reggel a Kínai Élelmiszer- és Állat Export- Import Kamara, Anhui tartomány Kereskedelmi Hivatala, Luan város Népi Kormánya közös rendezésében ünnepélyes keretek között megnyílt a II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál Luan városban.

A volt kereskedelmi miniszterhelyettes Liu Xiangdong mond beszédet
Liu Xiangdong volt kereskedelmi miniszterhelyettes, Zhu Xianfa tartományi népi gyűlés elnökhelyettese, Kardeván Endre magyar mezőgazdasági miniszterhelyettes, a Kínai Élelmiszer- és Állat Export- Import Kamara alelnöke Yang Shengjun, az illetékes tartományi szervek felelős vezetői, és olyan városvezetők, mint Sun Yunfei, Liu Qingde, Luo Jianguo, Li Qiao, Yang Zhuanyou, Wang Anyi, Song Xinguo és a városi kormányzat titkára Liu Liansheng stb. vettek részt a megnyitón.

Sun Yunfei városi párttitkár mond beszédet
Sun Yunfei lelkes beszédet mondott a megnyitó ünnepségen, és először a városi pártbizottság és városi kormányzat, valamint a több mint hétmilliós luani lakosság nevében üdvözölte a megjelent fontos vendégeket. Mint elmondta, Luan egy színes város, ahol nemcsak a forradalmi régi negyed vörös színét lehet megtalálni, de a környezetbarát zöldet, az ásványkincs erőforrások aranysárga színét, a mezőgazdasági melléktermékek fehérségét és az ősi történelmi kultúra patináját is. A népnyelv a fehér lúd hazájának, a tea és a herbáriumok kincsesházának, a selyem fővárosának, a vízenergia falvának és a turisztika paradicsomának is nevezi. Különösen a fehér lúd és egyéb mezőgazdasági melléktermékek terén rendelkezik bőséges erőforrással. Innen származik a világhíresen kiváló toll és pehely, ez hazánk fontos toll és pehely elosztó központja. A nemzetközi toll- és pehelyfesztivál az ágazat jelentős eseménye, melynek megrendezésére Luant választották, ezáltal nemcsak nagy elismerésben részesült a luani toll- és pehely ágazat fejlődése, de egyben erőteljes ösztönzést is. Városunk jó házigazda lesz, meleg szívvel fogadja vendégeit és a mostani fesztivál a luani toll- és pehely ágazatnak újabb lökést ad, de a hazai ágazatra ablakot is nyit, a hazai és külföldi kollégák párbeszédének erősítésére fontos platformot is szolgáltat. Azon dolgozunk, hogy a luani toll- és pehely ágazat még jobban, még gyorsabban fejlődjön.

Liu Xiangdong korábbi kereskedelmi miniszterhelyettes beszédében kifejtette, hogy Kína a világ toll-, pehely-, és az ebből készült termékek piacán jelentős szerepet tölt be, az éves export a világkereskedelem több mint 50%-át adja. Luan hazánk fontos toll- és pehelytermelő régiója, mely több éves fejlődés során lépésről – lépésre tökéletesítette az iparág fejlesztési környezetét, a tollra és pehelyre alapozott sajátos iparága most van kialakulóban, és azt szeretnénk, ha a fesztivál megrendezésén keresztül Luan gazdasági fejlődése és a kínai tollágazat felemelkedése szempontjából pozitív hatást fejt ki.

A magyar mezőgazdasági miniszterhelyettes Kardeván Endre mond beszédet
A magyar mezőgazdasági miniszterhelyettes Kardeván Endre kifejtette, hogy Kína és Magyarország egyaránt jó reputációval rendelkezik a nemzetközi tollpiacon, és azt kívánja, hogy a két fél erősítse a technológiai együttműködését és a piaci cserekapcsolatait, annak érdekében, hogy mindkét ország toll- és pehelyágazata gyorsan fejlődjék.

Zhu Xianfa, a Tartományi Népi Gyűlés elnökhelyettese bejelenti a II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál megnyitását
A Kínai Élelmiszer és Állat Export- Import Kamara elnöke Yang Shengjun elnökölte a megnyitó ünnepséget, és a tartományi népi gyűlés állandó bizottságának elnökhelyettese Zhu Xianfa jelentette be a II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál megnyitását.

Ezután a fesztivál megnyitóján résztvevő vezető személyiségek és vendégek együtt látogatták végig a fesztivál kereskedelmi és kiállítási pavilonjait.

Információink szerint a II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál nemcsak azért került a városunkban megrendezésre, mert az első fesztivál teljes sikerrel járt, de azért is, mert az elmúlt években toll-és pehelyágazatunk gyorsan fejlődött, nemzetközi hatása folyamatosan erősödött. A mostani fesztivál tovább erősíti a kínai és a külföldi szakmai élet párbeszédét és megismerését, előmozdítja az ágazat fejlődését, ugyanakkor még jobban be tudja mutatni Luan nyitottságának új imázsát, növeli a város hírnevét és megbecsültségét. A II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál főbb eseményei között vannak a divattervezői nagydíj, az ágazati konferencia, a luani turisztikai tájékoztató konferencia, a toll- és pehelyágazat fejlesztési fórum, a toll- és pehelytermékek vására stb. A résztvevők és a képviselők száma meghaladja a 800 főt, ebből több mint 20 ország és régió több mint 150 külföldi szakemberrel képviseltette magát.

A megjelent vendégek