Megújult a hortobágyi lúdtenyésztés

2012. 十月 9.

Fazekas: Magas minőségű magyar élelmiszert venne Kína

2012. 六月 20.

Kína magas feldolgozottságú, egészséges élelmiszereket szeretne importálni, és kész arra, hogy magyar termékeket vásároljon – mondta a miniszter.

 A vidékfejlesztési miniszter a kínai mezőgazdasági minisztériumban Nju Tunnal, a magyarországi kapcsolatokat is felügyelő miniszterhelyettessel tekintette át a két ország együttműködését az agrárium területén. A mintegy kétórás megbeszélésen véglegesítették egy kínai-magyar tudományos és technológiai együttműködési promóciós központ létrehozásának tervét is.

A központ közvetlen kapcsolatot, adatszolgáltatást biztosít majd a kutatóintézetek és az állami hivatalok között – mondta a miniszter, aki kiemelte, hogy a kínai mezőgazdasági tárca is támogatja az elképzelést, hogy Magyarországon közös tulajdonú, vállalati formában működő kereskedőház létesüljön.

Fazekas Sándor a megbeszélésen felvetette a szarvasmarha embriók értékesítésének, valamint a baromfitartási technológia átadásának lehetőségét. Mint mondta, az előbbinek rendkívüli a jelentősége a genetikai állományjavításban, a hús, vagy a tejhozam fokozásában. A magyar szakértelem mindkét területen eséllyel keres magának piacot Kínában – vélte a tárcavezető.

“Magyarországot meghívták több kiállításra és fórumra, így a sanghaji szakkiállításra, a SIAL-ra is, ahol közösségi standdal fogjuk képviseltetni magunkat mintegy ezer négyzetméteren” – mondta Fazekas Sándor. Peking egy kelet- és közép-európai borászati kiállításra, továbbá az őszi mezőgazdasági termékvásárra is várja a magyar résztvevőket – tette hozzá.

Fazekas Sándor és delegációja kedden találkozott Belső-Mongólia Tungliao városának nyolctagú, városvezetőkből, mezőgazdasági szakemberekből és vállalkozókból álló küldöttségével. A miniszter szerint a magyar-kínai kapcsolatokban a konkrét együttműködést érdemes térségi kategóriákban tervezni. A magyar termelési kapacitásokat is figyelembe véve a 2,5 milliós Tungliao, valamint a 20 milliós Belső-Mongólia kiváló terepe a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi kooperációnak.

Debrecen testvérvárosának szakemberei ezúttal leginkább a szőlőtermesztés és borkészítés területén keresték az együttműködés lehetőségét, s a miniszteri delegáció ígéretet tett arra, hogy lehetővé teszi számukra a területen jártas magyar borászok közreműködő támogatását. Fazekas Sándor kedden egy piacot is meglátogatott, korábban pedig a főváros egyik Carrefour áruházában vette szemügyre az árukínálatot, s igyekezett a vásárlói szokásokra következtetni.

 

Forrás: MTI | 2012. április 24. kedd 23:01

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/04/24/18/Fazekas_Kina_kesz_magas_minosegu_magyar_elelmiszerek_vasarlasara.aspx

Fazekas Sándor Kínában tárgyal

2012. 六月 20.

Kínai élelmiszerminősítő vállalat létesülhet Magyarországon, és egy kereskedőházként is működő közös beszerzési, termeltetési társaság is megvetheti lábát – tájékoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az MTI-t hétfői tárgyalásairól Pekingben.

Látogatásának első napján a magyar miniszter tárgyalt Csen Lei vízügyi miniszterrel és tárcaközi vízügyi megállapodást írtak alá szakmai együttműködésről. A tárcavezető a Vízügyi Erőforrás Minisztériumában tízpontos szándéknyilatkozatot írt alá, melyben meghatározták a jövőbeni együttműködés területeit, így például a vízellátást és szennyvízkezelést, az integrált folyami vízgyűjtő gazdálkodást és az árvízi kockázatcsökkentést. Megállapodtak abban is, hogy nemzetközi vízügyi eseményeken összehangolják a munkájukat.

“Magyar részről bemutattuk a Vízipari Klasztert és átadtuk az együttműködésben érdekelt vállalatok listáját, míg kínai részről külön is érdeklődést mutattak olyan típusú tapasztalatcserére, amelynek révén jobban megismerhetik az uniós vízvédelmi jogot és vízgazdálkodást” – mondta a miniszter. Magyarországot meghívták az úgynevezett Sárga-folyó fórumra is. Fazekas Sándor felkereste a környezetvédelmi minisztériumot is, ahol hasonló témák voltak terítéken, s a magyar fél felajánlotta olyan eljárások hasznosítását, amelyek magyar találmányokhoz kötődnek.

A kiterjedt jogkörrel rendelkező kínai Karantén hivatalban, amely egyszerre felügyelő és engedélyező hatóság, a magyar élelmiszerek Kínába irányuló exportjának útját igyekezett egyengetni a miniszter. A húsipar kiemelt területei között a sertés, a kacsa, a liba és a nyúl voltak, de szóba került a hőkezelt termékek exportja, illetve késztermékek, konzervek értékesítése is.

Kína annyi élelmiszert vásárol külföldről, amennyit az EU megtermel – húzta alá a tárcavezető, kiegészítve azzal, hogy fontos tudni: mire van kereslet, nem lehet úgy értékesíteni, hogy az eladó nincs tekintettel a felvevőpiacra, a kínaiak igényére. Fazekas Sándor Cse Si-ping (Zhi Shiping) hivatalvezető miniszterrel folytatott tárgyalásán nyitottságot tapasztalt arra a felvetésre, hogy hozzák létre a Karantén hivatal egy fiókintézményét, kirendeltségét Magyarországon, ami az importengedélyezési eljárást gyorsabbá és rugalmasabbá tenné. A kínai minősítés rendje ugyanis bonyolult és hosszadalmas.

A miniszter ehhez kapcsolódóan elmondta, az országos hatáskörű gabona, olaj és élelmiszer ellátási tanácsnál úgyszintén felmerült egy olyan közös, ötven-ötven százalékos tulajdoni hányadú vállalat megalapításának a gondolata, amely az országhatáron is túlnyúlóan integráló, termeltető feladatot is elláthat.

A magyar vidékfejlesztési miniszter kedden folytatja hivatalos pekingi tárgyalásait és találkozik Niu Dun kínai mezőgazdasági miniszterhelyettessel.

A magyar-kínai agrár-külkereskedelem az elmúlt két évtizedben deficites volt, jóllehet a mérleghiány csökkent. A Kínából származó élelmiszergazdasági import pl. 2008-ban mintegy 8-szorosa volt az oda irányuló magyar agrárkivitelnek. A 2009-es import-export arány már „csak” 3,7-szeres, a 2010-es statisztika pedig már „csak” 2,3-szeres importtöbbletet mutatott, mely 2011-re is jellemző volt. A változások mögött a magyar agrárexport élénkülése és a kínai import visszaesése húzódik meg.

Magyarország képviselteti magát a 2012. május 9-11. között megrendezett SIAL China, Shanghai kiállításon és vásáron. A külpiaci terjeszkedés jegyében 100 m2-es közösségi standon állítunk ki. Élelmiszerexport választékunk eddig a húsipari termékekre, vízi szárnyas és vadhús árukra, borokra koncentrálódott, de tekintettel a kialakulóban lévő módosabb társadalmi rétegekre, a delikátesz és kényelmi termékek felé is nyitunk.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája, MTI)

forrás: www.kormany.hu

2012. április 22. és 26. között a Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által vezetett delegáció útja

2012. 六月 20.

Tárgyalások folytattak a delegáció tagjai (többek között Varga Ferenc, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. vezérigazgatója) a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium tagjaival.  A képen Varga Ferenc adja át ajándékát Niu Dun miniszterhelyettes úrnak, mely egy hortobágyi szürke marha szarvából faragott tülök.

A magyar delegáció látogatást tett egy borászatban és egy manufaktúra üzemben.

 

 

Tizenhat baromfitenyésztési elismerés a 75. OMÉK-on

2012. 三月 8.

对不起,此内容只适用于Magyar

A Hortobágyi Lúdtenyésztő zRt. bemutatkozó filmje a II. Nemzetközi Toll és Pehely Fesztiválon

2011. 十二月 14.

对不起,此内容只适用于Magyar

Zhao Shucong találkozott a magyar mezőgazdasági államtitkárral

2011. 十二月 5.

图为省委常委、副省长赵树丛与匈牙利农业与乡村发展部国务秘书 蔡尔万•哲尔吉亲切握手(摄影 俞爱民)

4月5日,省委常委、副省长赵树丛在合肥稻香楼宾馆亲切会见了以匈牙利农业与乡村发展部国务秘书蔡尔万•哲尔吉为团长的匈牙利农业代表团一行。省政府副秘书长程中才、省外办巡视员沙林森、省农委副主任许伟等参加会见。

图为省委常委、副省长赵树丛与匈牙利农业代表团全体成员合影留念 (摄影 俞爱民)

赵树丛对代表团来皖访问表示欢迎,并简要介绍了安徽省情及经济社会发展情况。他说,安徽是农业大省,物产丰富,主要农产品产量居全国前列,粮食产量目前已达616亿 斤。近年来,安徽着力推进农业产业调整、大力发展农产品深加工,农民收入增长明显,“十一五”时期,安徽农民收入增长快于全国平均水平,增幅居全国第一。 安徽与匈牙利在农业等多领域有着良好的合作基础和广阔的合作前景,希望借助此次访问,进一步学习匈牙利农业发展的先进经验,深化双方交流合作,并欢迎更多 匈牙利企业来皖参观访问、投资兴业。

蔡尔万•哲尔吉感谢赵树丛的热情接见,并高度评价安徽经济社会发展取得的成就。他表示,作为传统农业国家,匈牙利高度重视农业发展,珍视与安徽的合作,愿在农产品生产加工、畜牧业发展等方面深化双方合作内容,拓展合作领域,实现共同发展。

来源:安徽日报 聂扬飞 作者:礼宾处编辑 发布人:史翔

http://www.ahfao.gov.cn/News/NewsDetails.aspx?Id=3000

Sun Yunfei találkozott Kardeván Endre magyar mezőgazdasági miniszterhelyettessel és delegációjával

2011. 十二月 5.

11月8日上午,市委书记孙云飞在皖西宾馆亲切会见了来六安市出席第二届中国国际羽绒节开幕式的匈牙利农业发展部副部长安德烈.卡尔德万,双方就加强两地的交流合作进行了深入交谈,市政府副市长王安义参加会见。

孙云飞会见匈牙利农业部副部长安德烈.卡尔德万一行

孙云飞会见匈牙利农业部副部长安德烈.卡尔德万

合影留恋

本网讯(记者 王清)11月8日上午,市委书记孙云飞在皖西宾馆亲切会见了来六安市出席第二届中国国际羽绒节开幕式的匈牙利农业发展部副部长安德烈.卡尔德万,双方就加强两地的交流合作进行了深入交谈,市政府副市长王安义参加会见。

孙云飞对安德烈.卡尔德万一行不辞万里来六安市表示欢迎,他说,第二届中国国际羽绒节是六安市在成功举办了首届国际羽绒节之后的又一次羽绒业界的盛 会,随着我们办会经验的积累,随着六安市场馆建设的逐步完善,希望下一届国际羽绒节还在六安市举办,我们相信会办的更好。孙云飞还向客人介绍了六安市的经 济社会发展情况,他说,六安是皖西白鹅的故乡,是全国最大的羽绒集散地之一,六安也是一个环境优美、历史悠久、文化底蕴深厚的城市。近年来,六安迈入了快 速发展时期,综合实力不断增强,交通区位优势日益明显,城市面貌焕然一新,工、农业发展迅速,人民生活水平显著提高。

安德烈.卡尔德万对六安市领导的会见表示衷心感谢,并祝贺羽绒节成功举办。他说,第一次来到六安,六安人的热情、城市的山青水秀给他留下了深刻的印 象。安德烈.卡尔德万说,匈牙利与六安市在羽绒产业、粮食食品加工等方面有很多共同点,他表示将向匈牙利人多宣传推介六安,带领更多的羽绒业界客商来六安 市参观考察。

双方还就加强其它领域的交流合作达成了共识。

http://www.anhui.cc/news/20111109/135084.shtml

(English) Chinese-Hungarian goose breeding cooperation

2011. 十二月 2.

对不起,此内容只适用于English

Megnyílt a II. Kínai Nemzetközi Toll- és Pehelyfesztivál Luanban ünnepélyes keretek között

2011. 十二月 2.

第二届中国国际羽绒节在六安市隆重开幕

出席第二届中国国际羽绒节领导嘉宾

本网讯(记者 王清 丁白贺)
11月8日上午,由中国食品土畜进出口商会、安徽省商务厅、六安市人民政府联合主办的第二届国际羽绒节在六安市隆重举行。

商务部原副部长刘向东致辞

商务部原副部长刘向东、省人大常委会副主任朱先发、匈牙利农业部副部长安德烈.卡尔德万、中国食品土畜进出口商会副会长杨胜军、省直有关部门负责人,市领导孙云飞、刘庆德、罗建国、李乔、杨传友、王安义、宋新国、市政府秘书长刘连生等出席开幕式。

匈牙利农业部副部长安德烈.卡尔德万致辞

省人大常委会副主任朱先发宣布第二届中国国际羽绒节开幕

市委书记孙云飞在开幕式上发表了热情洋溢的致辞,并首先代表市委、市政府和700多万六安人民,向出席开幕式的各位嘉宾表示热烈的欢迎。孙云飞 说,六安是一座五彩城市,这里集聚着革命老区的红色、优良生态的绿色、矿产资源的金色、农副产品的白色和历史文化的古色,素有白鹅王国、茶药宝库、丝绸之 府、水电之乡、旅游天堂之美誉。特别是白鹅等农副产品资源丰富,是世界闻名的优质羽绒的原产地和全国重要的羽绒集散地。国际羽绒节是世界羽绒行业的盛会, 选择在六安举办,是对六安羽绒产业发展的高度认可和有力促进。我市将当好东道主,热情迎嘉宾,把这次盛会变成加速六安羽绒产业发展的重要引擎,全国羽绒行 业的形象的重要窗口,加强国内外同行交流的重要平台,努力推动六安羽绒产业更好、更快的发展。

省人大常委会副主任朱先发宣布第二届中国国际羽绒节开幕

商务部原副部长刘向东在讲话时说,中国在世界羽毛羽绒及其制品市场中占有显著地位,年出口占世界贸易量的50%以上。六安作为我国重要的羽绒产 区,经过多年的发展,产业发展环境逐步完善,羽绒特色优势产业正在形成,希望中通过羽绒节的举办,对六安的经济发展和中国羽绒产业的提升发挥积极的作用。

匈牙利农业部副部长安德烈.卡尔德万表示,中国和匈牙利的羽绒行业在世界羽绒市场享有盛誉,希望进一步加强双方的技术及市场交流合作,促进两国羽绒产业加快发展。

中国食品土畜进出口商会副会长杨胜军主持开幕式,省人大常委会副主任朱先发宣布第二届中国国际羽绒节开幕。

随后,出席羽绒节开幕式的领导和嘉宾共同参观了羽绒节经贸展销展台。

据了解,第二届中国国际羽绒节继续选择在我市举办,既是因为首届国际羽绒节的圆满成功,更是因为近年来我市羽绒产业的快速发展和国际影响力的不 断增强。此次羽绒节将进一步增进国内外羽绒行业的互通和了解,促进羽绒业的发展,同时也将更好地展示六安对外开放的新形象,提升六安的知名度和美誉度。第 二届羽绒节主要有羽绒制品时尚设计大赛、羽绒行业会议、六安旅游推介会、羽绒发展论坛、羽绒及制品博览会等活动,参会嘉宾、代表800多人,其中来自20 多个国家和地区的境外客商150余人。

与会嘉宾